Fotoutstilling i Galleri Festiviteten

_MG_6038_REDEidsvoll Fotoklubb, stiftet i 1974 av Knut Førsund, åpnet lørdag 3. juni kl. 12:00 en stor fotoutstilling i samarbeid med Galleri Festiviteten; Naturen, Mennesket & Galskapen.

Fotoutstillingen ble åpnet av Kultursjefen i
Eidsvoll, Siv Krogh Österholm, etterfulgt av flere flotte musikalske innlegg fra de glade røstene i Kor-D-Let. Spontanfotograf og trolljeger Jørn Hagen holdt et fantastisk foredrag, fullt av inspirasjon og ettertanke.

En stor glede

_MG_6048_REDKultursjefen synes det er fantastisk at Eidsvoll Fotoklubb er aktive etter så mange år, hvor formålet fortsatt er å fremme interessen for fotografering, være et forum hvor man kan diskutere, lære, se bilder og uttad å forsøke og skape bredere og dypere bildeforståelse. Kultursjefen synes utstillingen gir et godt inntrykk av klubbens medlemmer og en god opplevelse for publikum hvor man får oppleve et godt håndverk, fremmet av lys, farge, komposisjon, format og ikke minst tanken bak motivet.

Kultursjefen avslutter med at fotoutstillingen ikke kan beskrives, men må oppleves. Hun retter en stor takk til Eidsvoll Fotoklubb for at utstillingen har blitt en realitet og kan oppleves av publikum helt frem til 27. august.

Aktiv klubb

Eidsvoll Fotoklubb ble stiftet i 1974 og har vært i aktiv drift siden. Medlemmene har etter hvert blitt skiftet ut og medlemstallet har variert fra 40 til dagens 25. Dagens leder, Hallgeir Nielsen, møter sine medlemmer hver første torsdag i måneden, på Røde Kors-huset i Boksrudveien. Her kommer medlemmene med bilder de ønsker synspunkter på, og de går igjennom månedskonkurransen og trekker ut månedens bilde, som igjen blir med i konkurransen om å bli årets fotograf. Klubbmøtene er også åpne for interessenterte som vurderer medlemskap i klubben, men som sitter litt på gjerdet i forhold til om dette kan passe for vedkommende.

_MG_6050_REDFotoklubben arrangerer flere sosiale sammenkomster hvert år, hvor medlemmene kan bli med og ta bilder. Det arrangeres også kurs 1-2 ganger i året, sist gang i Mago B, hvor ”Naturlig lys” stod på agendaen. Tidligere har det blant annet vært kurs i ”Portrettfotografering” hvor man fikk bruke blitzer og bakgrunner. Det går mot et nybegynnerkurs i fotografering til høsten, så her er det muligheter til å ta steget for å lære seg mer om fotografering og bruk av kamera.

Klubbens medlemmer er også ansvarlige for å henge opp bilder på Råholt Legesenter. Denne ordningen går på rundgang og alle får muligheten til å henge opp noen bilder der. Klubben har tidligere solgt årskalender og jobber for å få realisert 2018-kalenderen.

Utstilling et faktum

Eidsvoll Fotoklubb har lenge drømt om en fotoutstilling, men så settes det en dato som går inn i klubbens milepæler, hvor en stor fotoutstilling med totalt 18 utstillere og 218 bilder, skal finnes sted. Mye arbeid ligger bak, kan Hallgeir Nielsen fortelle. Passende lokale måtte finnes, samarbeidspartner på print og rammer måtte på plass og mange timer har gått med til planleggingen og klargjøringen. Dette hadde ikke gått uten en flott dugnadsgjeng innad i klubben. 3. juni 2017 åpnes fotoutstillingen og skal henge helt til 27. august.

_MG_6037_REDNielsen er svært glad for at Galleri Festiviteten på Eidsvoll Verk, med Jorunn Helene Østebø Mathiesen på eiersiden, har gjort lokalene tilgjengelige for utstillingen hele sommeren, i nærhet til Eidsvoldsbygningen. Dette gir et godt tilbud til turister og besøkende av Eidsvoll 1814, samt besøkende til Coffee Too som ligger i underetasjen av utstillingen.

På åpningsdagen er det drøyt 150 besøkende innom på 4 timer, og dette ser Hallgeir Nielsen seg svært fornøyd med. Klubben håper på mange flere besøkende i løpet av sommeren og at interessen for klubben og fotografering øker.

Nielsen vil samtidig informere om at nesten alle bildene er til salgs, og at det vil komme nærmere informasjon om utstillingens åpningstider med representant fra klubben tilstede på klubbens hjemmesider.

Related Images:

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.