Aurora Borealis

I Eidsvoll fotoklubb har vi flere ihugga nordlys-jegere og vi forsøker å møtes hvis forholdene ligger til rette for et spennende nordlys i bygda vår. Vi er inne i en periode hvor sola er svært aktiv, noe som øker sannsynligheten for et godt nordlys-show også i vårt område av landet. 

Natt til 14. mars 2022 ble det varslet et utbrudd av en G2 (moderat) geomagnetisk storm fra sola, og Erik Waal i Eidsvoll fotoklubb dro denne gang på jakt etter nye områder for å få noen flotte motiver. Erik ventet lenge og lenger enn lenge, og objektivet frøs til og det ble klart for å pakke ned for natten. I det Erik er i gang med nedpakkingen, så ser han at noe skjer på himmelen. Erik har med seg et reservekamera som han får satt opp og får en fantastisk serie av et nordlys vi sjelden kan se makent til i vår region. Det sies at nattens danseshow må helt tilbake til 2015 for å finne noe tilsvarende.

Vi gleder oss over bildene til Erik og håper på flere solstormer! Aktiviteten skal være økende frem til 2025.

Foto: Erik Waal
Foto: Erik Waal
Foto: Erik Waal
Foto: Erik Waal
Foto: Erik Waal
Foto: Erik Waal
Foto: Erik Waal
Foto: Erik Waal

Related Images:

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.