Fotomaraton 2023

For andre året på rad gjennomførte Eidsvoll Fotoklubb fotomaraton med premiering til de fotografene som fikk beste totale poengsum. Denne gang ble fotomaratonen gjennomført på Brumunddal. Oppgavene var ukjente for klubbens deltakere helt frem til klokka 10:00 den aktuelle dagen. Juryleder var også hemmelig helt til resultatet ble offentliggjort på vårt klubbmøte i november.

Vi er ydmyke over de flotte premiene klubben ble sponset med i forbindelse med arrangementet og retter en stor takk til både FOTO.no og CEWE.no. Premielista så slik ut:

 1. premie: Gavekort kr. 1500,- fra FOTO.no
 2. premie: Verdisjekk kr. 1000,- fra CEWE.no
 3. premie: Skulderbag kamera sponset av Eidsvoll Fotoklubb
 4. premie: Trekkepremie – Gavekort kr. 500,- fra FOTO.no

9 ivrige klubbdeltakere stilte opp ved Mjøstårnet i Brumunddal en tidlig morgen den 23. september 2023. Vi var så heldige at vi fikk låne lokalene til Wood Hotel for å dele ut oppgaver. Primus motor for fotomaraton, Erik Rundgren, sprettet konvolutt nummer 1 med oppgavene før lunsj. I denne konvolutten lå det følgende foto-oppgaver:

 • Kontraster
 • Familie
 • Typisk norsk

Temaer som åpner opp for tolkning i forskjellige retninger, noe også bildene tydelig viser (et utvalg av bilder lenger ned i artikkelen).

Etter en god lunsj ute på brygga i et fantastisk høstvær var det klart for de to siste oppgavene. Konvolutten ble spent åpnet. To nye temaer var klare.

 • Forfall
 • Hverdagsglede

Nye utfordringer som medlemmene måtte løse de neste timene. Det ble mange skritt denne dagen, på kryss og tvers i Mjøsparken og Brumunddal sentrum. Brumunddal er et flott sted med mange kulturelle innslag på oppdagelsesferden. Mjøsparken kunne by på et yrende familieliv for små og store, unge som gamle. Også et veldig flott foto-mål.

Etter endt dag og klokka nærmet seg tidsfristen for innlevering fikk vi igjen låne lokaler av Wood Hotel for innsamling av bilder til vår jurymann, som fortsatt er ukjent for fotoklubbens deltakere. Hver deltaker måtte på forhånd ha valgt ut ett bilde til hvert tema og man måtte ha kamera-innstillingene til å lagre direkte i JPG. Bildene som er levert er derfor ikke etterbehandlet før juryering.

På klubbmøte den 2. november 2023 var det klart for presentasjon av vår ukjente jurymann, samt gjennomgang av bildene med kommentarer og poengtildeling. Det ble stor glede for mange når Olav Erik Storm entret møtelokalet. Han er en kjent profesjonell fotograf og kursholder.

Olav hadde ingen anelse om hvem fotografene han juryerte var. For han var hver fotograf et nummer med fem bilder, ett fra hvert tema. Olav gjennomgikk bildene fotograf etter fotograf. Han ga tilbakemelding på hvert bilde med hva han opplevde ved bildet, hvilken historie det ga og hva han mener kunne vært gjort annerledes for å fremheve bildet enda mer. Hvert bilde fikk et poeng ut i fra hvordan bildet passet til tema med blant annet valg av motiv, historiefortelling, følelser, teknisk utførelse og komposisjon. Maks poengsum per bilde var 10 poeng.

Etter endt gjennomgang ble poengene lagt sammen for hver fotograf og pallen ble kåret. Vi gratulerer Tove Merete Høvik som fotomaratonens vinner med totalt 45 poeng! Pallen ble seende slik ut:

 1. Tove Merete Høvik, 45p
 2. Sofie Harryson, 44p
 3. Thor Even Skjølås, 43p

Trekkepremien som var en verdisjekk på kr. 500,- til bildeprodukter fra CEWE.no ble trukket blant de gjenværende upremierte fotografene. Randi Høvik ble trukket opp fra «hatten» og ble dermed fotomaratonens fjerde vinner.

For Eidsvoll Fotoklubb er fotomaraton en flott måte å utfordre seg selv på, benytte kameraets innstillinger på best mulig måte og bruke kreativiteten aktivt i jakten etter motivet. Vi er utrolig glade for tilbakemeldingene Olav Erik Storm ga oss og håper på et samarbeid igjen ved en senere anledning. Og fotomaraton? Det skal vi ha igjen også i 2024!

Under er noen av bildene som ble tatt under fotomaratonen på Brumunddal.

Related Images:

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.